Artikler: På røverjagt i Næstved (Næstved Tidende, 1973)

Denne artikel blev bragt i Næstved Tidende, lørdag den 24. november 1973

”Min eneste tanke var: Sådan noget kan vi ikke have i Bio. Så jeg afvæbnede fyren og forfulgte ham, da han stak af,” fortæller biografdirektør Annelise Hovmand, Næstved, efter et dramatisk hold up i Bio.

Den maskerede mand bankede på kontoret til Bio. Da døren blev åbnet, sagde han, mens han pegede på Annelise Hovmand med en pistol: ”Giv mig pengene”. Men biografdirektøren lo af ham og lukkede døren. Et øjeblik efter bankede han på igen, og da døren blev åbnet, snuppede han pengene og flygtede. Forinden havde Annelise Hovmand afvæbnet ham, og det viste sig at være en legetøjspistol.

Annelise Hovmand forfulgte gerningsmanden helt til Grønnegade, hvor hun råbte til en forbipasserende om at pågribe manden. Gerningsmanden er en 21-årig fra Næstved. Han blev i går fremstillet i grundlovsforhør og fængslet for tre uger, sigtet for røveri.

”Jeg købte pistolen i en legetøjsforretning lige inden røveriet,” forklarede den 21-årige. ”Jeg havde fået en del at drikke og fik pludselig idéen til røveriet. Jeg havde et tørklæde for ansigtet, da jeg bankede på til biografen. Da jeg sagde ”giv mig pengene”, grinede de blot ad mig og lukkede døren for mig. Anden gang kom jeg ind, greb en håndfuld penge og stak af. Jeg blev forfulgt af en dame.”

Den 21-årige fremstilles igen den 14. december.Læs også
Artikler: Nu er Fanden løs - særlig i Næstved (Social-Demokraten, 1959)
Artikler: Filmsnak i præstegården (Demokraten Aarhus, 1967)

Artikler: Tilskueren skal indleves i en illusion (Næstved Tidende, 1975)