Bon-Bio, Holme-Olstrup (2010- )

Bon-Bio åbnede i BonBon-Land i april 2010. Der er tale om en 4-D biograf med bevægelige sæder samt påvirkninger af vand og luft under filmene. En oplevelse hvor alle sanser kommer i brug. Biografen rummer en enkelt sal med plads til 96 gæster.

Bon-Bio afløste biografen i det nu lukkede Fantasy World. Den gamle biograf nåede at eksistere i tre år. Den bestod af fem rækker med træbænke (se galleri) og viste tegnefilm nonstop med Snurre Snup, Sylvester og Pip, Daffy og alle de andre kendte figurer fra Looney Tunes-universet.

Dagen før åbningen af den nye biograf kortsluttede den digitale kinomaskine, inden den havde nået at vise en hel film. Biografens åbningsforestilling måtte derfor udskydes i 14 dage.

”En menneskelig fejl var skyld i, at den nye biografafspiller kortsluttede aftenen før BonBon-Land åbnede i påskeferien. Projektoren var ikke blevet tilsluttet korrekt – en eller anden havde glemt jordforbindelsen. Det gav overgang i projektoren, der var forbundet med den avancerede biografafspiller, som kortsluttede. Straks efter påske blev der bestilt to nye computere hos leverandøren i USA, så parken nu har en reservecomputer,” fortalte Sjællandske dengang.

Trods starvanskelighederne kom Bon-Bio godt fra start og især i eftermiddagstimerne var køen så lang, at folk måtte vente tålmodigt på at komme ind og se film i den 4. dimension.

”Det er en god familie-ting, som er et godt supplement til de kørende forlystelser, vi allerede har. Vi har oplevet, at der ikke har været plads til alle, som stod i kø til en forestilling, så tag gerne biografen tidligere på dagen,” lød opfordringen fra BonBon-Lands daværende direktør Thomas Jellum i det lokale dagblad.

I de første år åbnede Bon-Bio om formiddagen sammen med resten af parken. Nu åbner biografen kl. 14.00. Forestillingerne varer omkring ti minutter og kører i sløjfe hele dagen.

I 2021 viste Bon-Bio for første gang en almindelig biograffilm uden 4-dimensionelle effekter. Den danske familiefilm 'Forsvundet til Halloween' med blandt andre Lise Baastrup, Simon Sears og Jakob Fauerby var på programmet i efteråret. Første visning var en såkaldt VIP-forestilling lørdag den 2. oktober. Herefter blev filmen vist i den følgende weekend samt alle dage i efterårsferien.

Herunder ses en oversigt over de titler, der har været på programmet siden åbningen. Listen er endnu ikke komplet.


Filmliste
2010 Turtle Vision
2011 Den lille prins
2012 Dora & Diego's 4D Adventure
2013 Dora & Diego's 4D Adventure
2014 Ice Age: No Time For Nuts
2015 Meet the Dinos
2016 -
2017 Da Vincis rejse, Dybet og Det skøre løb
2018 -
2019 Peter Pan, Pinocchio og Den forheksede rutsjebane
2020 -
2021 Peter Pan, Aladdin og Forsvundet til Halloween
2022 Moby Dick og Aladdin


Besøg også
Galleri


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (juli 2021 / redigeret maj 2022)


Kilder: BonBon-Land og Sjællandske.