Bon-Bio, Holme-Olstrup (2010- )

Bon-Bio åbnede i BonBon-Land i april 2010. Der er tale om en 4-D biograf med bevægelige sæder samt påvirkninger af vand og luft under filmene. En oplevelse hvor alle sanser kommer i brug. Biografen rummer en enkelt sal med plads til 96 gæster.

Bon-Bio afløste biografen i det nu lukkede Fantasy World. Den gamle biograf nåede at eksistere i tre år. Den bestod af fem rækker med træbænke (se galleri) og viste tegnefilm nonstop med Snurre Snup, Sylvester og Pip, Daffy og alle de andre kendte figurer fra Looney Tunes-universet.

Startede med kortslutning
Dagen før åbningen af den nye biograf kortsluttede den digitale kinomaskine, inden den havde nået at vise en hel film. Biografens åbningsforestilling måtte derfor udskydes i 14 dage.

”En menneskelig fejl var skyld i, at den nye biografafspiller kortsluttede aftenen før BonBon-Land åbnede i påskeferien. Projektoren var ikke blevet tilsluttet korrekt – en eller anden havde glemt jordforbindelsen. Det gav overgang i projektoren, der var forbundet med den avancerede biografafspiller, som kortsluttede. Straks efter påske blev der bestilt to nye computere hos leverandøren i USA, så parken nu har en reservecomputer,” fortalte Sjællandske dengang.

Bon-Bio kom godt fra start og især i eftermiddagstimerne var køen så lang, at folk måtte vente tålmodigt på at komme ind og se film i den 4. dimension.

”Det er en god familie-ting, som er et godt supplement til de kørende forlystelser, vi allerede har. Vi har oplevet, at der ikke har været plads til alle, som stod i kø til en forestilling, så tag gerne biografen tidligere på dagen,” lød opfordringen fra BonBon-Lands daværende direktør Thomas Jellum i det lokale dagblad.

I de første år åbnede Bon-Bio om formiddagen sammen med resten af parken. Nu åbner biografen kl. 14.00 og har aktuelt to film på programmet, der sammenlagt varer omkring ti minutter. Grundet corona har BonBonLand fravalgt 3D brillerne. Man får derfor ikke det fulde udbytte af filmene i denne sæson.

Herunder ses en liste over de titler, der har været på programmet siden åbningen. Den er endnu ikke komplet.


Filmliste
2010 Turtle Vision
2011 Den lille prins
2012 Dora & Diego's 4D Adventure
2013 Dora & Diego's 4D Adventure
2014 Ice Age: No Time For Nuts 4D
2015 Meet the Dinos
2016 -
2017 Da Vincis rejse, Dybet og Det skøre løb
2018 -
2019 Peter Pan, Pinocchio og Den forheksede rutsjebane
2020 -
2021 Peter Pan og Aladdin


Besøg også
Galleri


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (juli 2021)


Kilder: Sjællandske