Bio Tour: Imperial, København (nr. 14)

Imperial har Skandinaviens største enkelte biografsal med plads til 967 personer. Det er den sidste af de store gamle Københavner-biografer med én stor sal.

I begyndelsen af 1980’erne havde den daværende ejer planer om at dele biografen op i fem sale. Planen var at indrette to sale bagerst i biografsalen og inddrage en stor del af foyeren til fordel for yderligere to sale. Dette blev dog ikke til noget. Nordisk Film købte Imperial i 1983 og lagde ombygningsplanerne i skuffen. Tak for det!

I 2021 blev Imperial opgraderet til en THX Ultimate Cinema med to high contrast dual projektorer, et helt nyt RealD Ultimate lærred og Dolby Atmos-lyd. I øvrigt er biografen på Vesterbro én af blot fire i Danmark, der kan vise film i det gode gamle analoge 70 mm format.

Mit første besøg i Imperial var i 1998, hvor jeg så katastrofe- og science fiction-filmen 'Armageddon'. I Bio Tour-regi var det første besøg i august 2019 (biograf nr. 14), hvor Fast & Furious-drengene 'Hobbs & Shaw' stod for underholdningen.

I juli 2023 lagde Imperial sal til min første 70mm-visning (bedre sent end aldrig), da jeg så Christopher Nolans 'Oppenheimer'.


Se billeder fra mine besøg på linket herunder

Galleri


Læs mere om Imperial
Hjemmeside


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (august 2019 / redigeret august 2023)


Kilder: Nordisk Film, Biografmuseet.dk og Wikipedia.