Filmlokationer: Hurra for de blå husarer, Saga Studio 1970

'Hurra for de blå husarer' er en dansk film fra 1970 med blandt andre Peter Bonke, Niels Hinrichsen, Lone Hertz, Susse Wold og Dirch Passer. Filmen er instrueret af Annelise Reenberg.

Handling
Et husarregiment i 1893. Under oberstens fravær lader ritmesteren to unge løjtnanter underkaste sig en gammel ungarsk husarprøve: i løbet af en nat skal de ride 40 kilometer, drikke tre flasker champagne og gennemføre to "kærlighedsforhold i ordets videste betydning". Ritmesteren er ligesom den ene af løjtnanterne interesseret i oberstens datter og håber at kunne eliminere rivalen. Da præstens to døtre, som er veninder med oberstens datter, hører om prøven, vil de sabotere den ved en snedig plan. Mange forviklinger opstår, ikke mindst fordi præstedøtrene er tvillinger og ikke er til at kende fra hinanden.

Lokale lokationer
Grønnegade Kaserne
Gl. Mogenstrup Kro (Krogården)
Grevensvængevej 25
Fårebakkerne
Bro/Viadukt, Myrupvej

Andet
'Hurra for de blå husarer' havde gallapremiere i Scala Teatret på Jørgens Jensens Vej den 18. november 1970 med særligt indbudte gæster fra gardehusarkasernen samt instruktør Annelise Reenberg, komponist Svend Gyldmark og folk fra Saga Studio: "Da de sidste meter rullede ud af forevisningsmaskinen, brød et spontant bifald løs - forpremierepublikummet havde taget filmen til hjertet, og vi tør godt spå Scala en langtidssucces med denne farveskønne og meget underholdende film," skrev Næstved Tidende dengang.

Avisen fik ret i sin spådom, for 'Hurra for de blå husarer' blev en stor lokal succes. I nærved to måneder kørte Scala to daglige aftenforestillinger samt en håndfuld eftermiddagsforestillinger i biografens enlige sal med plads til 364 gæster.

Som det ses herover er der flere lokale lokationer end dem jeg har i galleriet (link herunder). Jeg har i første omgang været forbi Grønnegade Kaserne og Gl. Mogenstrup Kro. Med tiden håber jeg, at nå hele vejen rundt.


Se lokationer
Galleri


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (februar 2022 / redigeret juni 2023)


Kilder: Næstved Tidende, Saga Studio, Nordisk Film, DFI, Dirchland.dk og Danskefilm.dk.