Galleri: Info

Galleriet er stedet, hvor jeg samler billeder og andet, der ikke hører hjemme under biografernes gallerier, temaer og lignende. Herunder en beskrivelse af de enkelte sider i galleriet...

Filmlokationer
Lokale filmlokationer fra Næstved og omegn.
'Flemming på kostskole' fra 1961 (Herlufsholm kostskole). Klik her
'Søren Søndervold'
fra 1942 (Næstved Havn). Klik her
'Hurra for de blå husarer' fra 1970 (Grønnegade Kaserne og Gl. Mogenstrup Kro)
. Klik her


Filmplakater i byen
Rundt omkring i Næstved står en række reklamestandere. Der er fra tid til anden reklamer for aktuelle film. Standerne får skiftet plakater en gang ugentligt og så forsvinder de gamle reklamer fra bybilledet for altid. Jeg har foreviget flere af filmplakaterne her.
Klik her

Udstilling: Bio Næstved
I april 2015 var det muligt at genopleve lokale biografminder ved en lille udstilling om Næstveds gamle biografer hos Bio Næstved på Kattebjerg. Udstillingen var arrangeret af NæstvedArkiverne og lavet i samarbejde med nærværende hjemmeside.
Klik her

Udstilling: Dansk Biograf Museum, Lov kræmmerhaller
Dansk Biograf Museum blev oprettet og drevet af frivillige fra foreningen ”Sydsjællands Museum for analoge 35 mm. projektorer og film” med henblik på bevarelse af analog biografudstyr, til glæde for alle med interesse for den periode, der sluttede med digitaliseringen. Dansk Biograf Museum åbnede i kræmmerhallerne i Lov i oktober 2013, men måtte desværre lukke i januar 2016.
Klik her

Udstilling: Dansk Cykel & Knallert Museum, Glumsø
Dansk Cykel & Knallert Museum i Glumsø er, som navnet indikerer, et museum der hovedsagligt består af cykler og knallerter. Museet rummer desuden en fin samling af biografeffekter. Biografsamlingen består blandt andet af tre kinomaskiner, hvor den mest prominente er ”Fru Bauer”, der viste film i Glumsø Biograf & Kulturhus i årene 1985 til 2012, og et komplet operatørrum fra den analoge tidsalder.
Klik her

Udstilling: NæstvedArkiverne
I marts 2016 kunne dele af den udstilling som NæstvedArkiverne og undertegnede satte op i Bio Næstved i foråret 2015 opleves påny. Denne gang hos NæstvedArkiverne, der dengang havde til huse i Næstved Kommunes administrationsbygning i Rådmandshaven. På udstillingen kunne blandt andet ses billeder af byens gamle biografer samt effekter som billetter, plakater, programmer og ældre biografannoncer.
Klik her

Udstilling: Næstved Automobilmuseum
Næstved Automobilmuseum har seks originale stole fra Fønix Teatret på Slagelsevej, samt et flot eksemplar af Olsen-Banden-bilen Chevrolet Impala, der har visse ligheder med modellen som benyttes i ”Olsen-Banden i Jylland” og et - næsten ægte - pengeskab fra gode gamle Franz Jäger i Berlin. Udstillingen byder desuden på et Franz Jäger pengeskab, Gøg og Gokke, Elvis Presley og et skilt fra Lov Kro, der i mange år husede en biograf.
Klik her

Blandede billeder
En blandet buket af billeder. Spiderman, Pennywise og dinosaurer i storcentret og andre filmrelaterede billeder.
Klik her

Udhængsbilleder
Billeder med udvalgte scener fra både klassiske og nutidige film.
Klik her

Filmplakater
Filmplakater fra de sort/hvide dage i 1940'erne og frem til vor tids plakater.

Klik her

Pressemeddelelser
Pressemeddelelser fra tiden, hvor tingene blev publiceret på papir, inden verden blev digital.
Klik her


Postkort
Postkort med reklamer for danske og udenlandske film.
Klik her
Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (januar 2016 / redigeret november 2022)