Filmlokationer: Flemming på kostskole, Panorama Film 1961

'Flemming på kostskole' er en dansk film fra 1961 med blandt andre Steen Flensmark, Asbjørn Andersen, Ghitha Nørby, Bodil Udsen og Astrid Villaume. Filmen er instrueret af Niels-Jørgen Kaiser.

Handling
Efter mange sammenstød med forældrene er Flemming glad for at komme på kostskole. Han finder hurtigt nye venner, men det kniber med at komme på talefod med Simon, der fra begyndelsen prøver at gøre livet surt for ham. Flemming længes hjem ligesom alle andre kostskoledrenge og et møde med en fattig kunstmaler skaber yderligere problemer for ham. Det hele ender på rigtig kostskolemanér med kamp på Djævlesøen i overværelse af Flemmings nye og gamle skolekammerater, der netop kommer på besøg, mens kampen finder sted. Det var den anden film efter Flemming-bøgerne (Den første var 'Flemming og Kvik'). Der fulgte ikke flere.

Lokal lokation
Herlufsholm kostskole

Andet
'Flemming på kostskole' havde lokal premiere i Bio Næstved. Filmen fik hug af anmelderene, men det tog de lokale biografgængere sig ikke af. De stod i kø for at komme ind og se optagelserne fra Herlufsholm: "Det er første gang, at den historiske kostskole med sine smukke gamle bygninger og omkringliggende parker og skove spiller en rolle i en dansk film. Hele sommeren er den kendte kostskole med forstanderens og rektors tilladelse blevet gennemfilmet," skrev Næstved Tidende inden premieren.

Steen Flensmark, der spillede hovedrollen som Flemming, medvirkede i tre spillefilm i alt. Udover de to Flemming-film var han på rollelisten i 'Prinssese for en dag' i 1962, og han spillede desuden med i trafiksikkerhedsfilmen 'Fremrykket møde' i 1964. Sidstnævnte film blev produceret af Flamingo Film Studio, der var ejet af Annelise Hovmands daværende mand Johan Jacobsen.


Se lokation
Galleri


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (april 2022)


Kilder: Næstved Tidende, DFI og Danskefilm.dk