Bio Tour: Nordisk Film Biografer - City 2, Taastrup (nr. 30)

Indkøbscentret City 2 i Taastrup åbnede i 1975. Udover butikker og spisesteder åbnede også biografen BioTrio med tre sale.

Senere blev en del af foyeren inddraget til sal 4.  En femte sal åbnede – noget usædvanligt – et helt andet sted i centret (tæt på den nuværende Føtex). I de tidlige 1990’ere fulgte sal 6 og 7 under en større opbygning, hvor der også blev gjort plads til den fjerntliggende sal i selve biografen. Navnet blev samtidig ændret til BioCity, der senere blev til Nordisk Film Biografer.

Biografen er totalt ændret i forhold til åbningen i 1975. Dengang lå den på nederste etage (plan 1), mens den i dag fylder to etager med indgang, kiosk og foyer en etage højere oppe (plan 2). Det eneste, der ligner sig selv fra de gamle BioTrio-dage er gulvbelægningen foran biografens sale nede på plan 1.

De syv sales størelse variere fra 196 pladser i den største sal og 18 pladser i den mindste. Alle salene blev udstyret med luksusstole under den seneste renovation i 2022. Forreste række i sal 1 har daybeds, og ifølge centrets hjemmeside er det tilladt at medbringe sin dyne til forestillingerne.

Nordisk Film Biografer i City 2 var den 30. biograf på vores Bio Tour.


Se billeder fra vores besøg på linket herunder

Galleri


Læs mere om Nordisk Film Biografer - City 2
Hjemmeside


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (marts 2023)


Kilder: Nordisk Film Biografer, SN.dk og Biografmuseet.dk