Bio Tour: Big Bio Nordhavn, København (nr. 35)

Big Bio åbnede i Københavns nye bydel, Nordhavn, i december 2019. Biografen har i alt fem sale med 607 pladser fordelt på 2.300 kvadratmeter. Alle sale har luksussæder og er udstyret med lydsystemet Dolby Atmos.

Big Bio Nordhavn er Danmarks første bæredygtige biograf. Den har gjort en dyd ud af, at al emballage skal være genanvendeligt eller komposterbart. Det betyder, at 95 procent af de 36 ton affald, som biografen årligt genererer, kan komposteres eller genanvendes.

Selve biografbygningen er opført i rødbrune perforerede facadeplader med foldninger, som referer til tæppet foran biograflærredet. Bygningens materialer er både langtidsholdbare og fri for uønsket kemi, og så er hele byggeriet designet sådan at mange af elementerne kan skilles ad og genbruges. Det betyder, at miljøaftrykket, når bygningen engang skal renoveres eller rives ned, bliver markant mindre, fordi materialerne kan adskilles og sorteres.

Big Bio drives af Henrik og Louise Obel. Sidstnævnte er i øvrigt kusine til Michael Obel, som sammen med sin kone Tatjana står bag MovieHouse-biograferne.

Big Bio Nordhavn var den 35. biograf på Bio Touren. Besøget fandt sted i april 2023.


Se billeder fra besøget

Galleri


Læs mere om Big Bio Nordhavn
Hjemmeside


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (maj 2023)


Kilder: Big Bio, Berlingske, Politiken og Byens Netværk