Bio Tour: Kino, Ringsted (nr. 4)

Kino i Ringsted åbnede i 1935 med plads til 225 gæster. Biografen er siden blevet renoveret flere gange gennem årene. F.eks. i de tidlige 1990'er, hvor salen fik nye sæder og bedre benplads, da antallet af pladser blev reduceret til 158.

I en periode fra de sene 1960'ere til de tidlige 1980'erne viste Kino også film i 70mm formatet - noget vi desværre aldrig kom til at opleve i nogle af Næstveds biografer. Blandt de viste titler i det store format var 'Borte med blæsten', 'Ben Hur' og 'Doktor Zivago'.

Øjvind Westh-Rasmussen var biografdirektør i Ringsted i en periode i 1980’erne, samtidig med at han ejede Glumsø Bio. Steen Kristensen overtog Kino i 1986 og drev biografen frem til udgangen af 2019, hvor luksusbiografen MovieHouse åbnede i det lokale butikscenter RingStedet.


Takket være frivillige kræfter er Kino genåbnet under navnet Kino Kultur Ringsted. Tirsdag den 14. februar 2023 viste biografen sin første film på det nye lærred. Det var Ali Abbasis 11-dobbelte Robert-vinder 'Holy Spider', der fik æren af at markere den nye start i den gamle biograf i Tinggade.

Biografen satser på at vise smalle kvalitetesfilm, og har desuden operabio på programmet. Udover film vil Kino Kultur Ringsted fremover også lægge sal til
musik, foredrag og andre kulturelle aktiviteter.

Vi besøgte Kino Ringsted i februar 2018 (den fjerde biograf på vores Bio Tour), og var på første besøg i det nye Kino Kultur Ringsted i februar 2023.

De tolv øverste billeder i galleriet er fra den gamle Kino (markeret med 1 og 2), mens de tolv nederste billeder er fra Kino Kultur Ringsted (markeret med 3).


Se billeder fra vores besøg på linket herunder
Galleri


Læs mere om Kino Kultur Ringsted
Hjemmeside


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (februar 2020 / redigeret februar 2024)


Kilder: Kino Kultur Ringsted, Biografmuseet.dk og Dagbladet Ringsted