Bio Tour: Info om Bio Tour

Dette menupunkt skiller sig ud fra resten af siden, da det ikke handler om Næstveds biografhistorie. Tværtimod.

Det var oprindeligt planen at Bio Tour’en skulle have sin egen hjemmeside, men nu klemmer jeg den ind her på Næstvedsbiografer.dk.

Min søn og jeg rejser i ny og næ på tur i det sjællandske biograflandskab og besøger store som små biografer. I enkelte tilfælde tager jeg rundt på egen hånd til de biografer som viser smalle film, hvor 'junior' falder uden for målgruppen.

Målet er at se film i alle biografer øst for Storebælt.

Vores Bio Tour er delt op i to afsnit. Det ene dækker vores biografbesøg i København og den anden indeholder vores ture til øvrige byer. Alle sider indeholder en kort beskrivelse af den enkelte biograf samt et galleri med billeder fra vores besøg.

Da vi startede med vores Bio Tour uddelte vi karakterer efter hvert besøg. Det valgte vi dog hurtigt at gå væk fra, da det er svært at bedømme biograferne udfra en fælles skala.

I den ene ende af skalaen har vi besøgt store biografer som det luksuøse MovieHouse på toppen af Experimentarium i Hellerup og den ikoniske Palads-biograf, der har vist film i mere end 100 år i hjertet af København.

I den anden ende af skalaen findes mindre biografer som Kanten med de helt unikke omgivelser ved Faxe Kalkbrud, og den hyggelige Borup Kino, hvor det stadig er muligt at se film i de originale biografstole fra 1944 og nyde en kop kaffe i den stemningsfulde foyer, der er indrettet som en dagligstue i retrostil.

Bio Touren har også et afsnit med de få biografer vi har besøgt i Jylland. Kun gallerier, ingen omtale af de enkelte steder.

Jeg håber I vil følge i vores fodspor på Bio Tour'en og besøge siderne :-)

Find siderne oppe i topmenuen eller i oversigten på linket herunder (nederst på siden).


Besøg sidens sitemap
Klik her


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (marts 2020 / redigeret oktober 2021)