Galleri: Info

Galleriet er stedet, hvor billeder og andet, der ikke hører hjemme under biografernes gallerier, temaer og lignende er samlet. Herunder en beskrivelse af de enkelte sider i galleriet ...

Lokale filmlokationer - klik på titlerne
En aftenscene, 1920

Flemming på kostskole, 1961
Hurra for de blå husarer, 1970
Søren Søndervold, 1942


Filmplakater i byen - klik her
Rundt i Næstveds gader står en række reklamestandere. Der er fra tid til anden reklamer for aktuelle film. Standernes plakater bliver udskiftet cirka hver anden uge og så forsvinder de gamle reklamer fra bybilledet for altid. Jeg har foreviget flere af filmplakaterne.


Udstilling: Bio Næstved - klik her
I april 2015 var det muligt at genopleve lokale biografminder ved en lille udstilling om Næstveds gamle biografer hos Bio Næstved på Kattebjerg. Udstillingen var arrangeret af NæstvedArkiverne og lavet i samarbejde med nærværende hjemmeside.Udstilling: Dansk Biograf Museum, Lov - klik her
Dansk Biograf Museum blev oprettet og drevet af frivillige fra foreningen ”Sydsjællands Museum for analoge 35 mm. projektorer og film” med henblik på bevarelse af analog biografudstyr, til glæde for alle med interesse for den periode, der sluttede med digitaliseringen. Dansk Biograf Museum åbnede i kræmmerhallerne i Lov i oktober 2013, men måtte desværre lukke i januar 2016.


Udstilling: Dansk Cykel & Knallert Museum, Glumsø - klik her
Dansk Cykel & Knallert Museum i Glumsø er, som navnet indikerer, et museum der hovedsagligt består af cykler og knallerter. Museet rummer desuden en fin samling af biografeffekter. Biografsamlingen består blandt andet af tre kinomaskiner, hvor den mest prominente er ”Fru Bauer”, der viste film i Glumsø Biograf & Kulturhus i årene 1985 til 2012, og et komplet operatørrum fra den analoge tidsalder.


Udstilling: NæstvedArkiverne - klik her
I marts 2016 kunne dele af den udstilling som NæstvedArkiverne og undertegnede satte op i Bio Næstved i foråret 2015 opleves påny. Denne gang hos NæstvedArkiverne, der dengang havde til huse i Næstved Kommunes administrationsbygning i Rådmandshaven. På udstillingen kunne blandt andet ses billeder af byens gamle biografer samt effekter som billetter, plakater, programmer og ældre biografannoncer.


Udstilling: Næstved Automobilmuseum - klik her
Næstved Automobilmuseum har seks originale stole fra Fønix Teatret på Slagelsevej, samt et flot eksemplar af Olsen-Banden-bilen Chevrolet Impala, der har visse ligheder med modellen som benyttes i ”Olsen-Banden i Jylland” og et - næsten ægte - pengeskab fra gode gamle Franz Jäger i Berlin. Udstillingen byder desuden på et Franz Jäger pengeskab, Gøg og Gokke, Elvis Presley og et skilt fra Lov Kro, der i mange år husede en biograf.


Avatar i Næstved - klik her
I 2022 fik den første Avatar-film repremiere i de danske biografer. Senere samme år var der premiere på den anden film i serien, Avatar: The Way of Water. I dette galleri ses billeder af plakater med mere. Se også billeder fra premieren 3D udgaven af den første film (2010).


Ghostbusters i Næstved - klik her
Et galleri med billeder af plakater og reklamestandere fra de to nyeste Ghostbusters-film: Afterlife (2021) og Frozen Empire (2024) samt Ghostbusters pinball maskinen hos Stacy's Diner.Blandede billeder - klik her
En blandet buket af billeder. Spiderman, Pennywise og dinosaurer i storcentret og andre filmrelaterede billeder.


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (januar 2016 / redigeret marts 2024)