Bio Tour: Drive In Bio (Lynge), København (nr. 24)

Danmarks eneste Drive In Bio ligger i nordsjællandske Lynge. Den har eksisteret siden 1961 og var Skandinaviens første bil-bio. Biografen er i dag Europas største Drive In Biograf.

Biografen har tre ”sale”. Den største plads kan rumme 250 biler har et lærred på 12m x 30m. Vi så film i Bio2, der har plads til 150 biler og et lærred på 12m x 35m. Bio3 har en kapacitet på 50 biler og et lærred på 12m x 30m.

Til sammenligning er Næstveds største biograflærred (i Bio Næstveds store sal) er på 6,2m x 15m. Så lærrederne i Drive In Bio er store… som i rigtig store.

Biografen har desuden sendetilladelse på FM-båndet, så man modtager filmens lydspor via bilradioen. Det er også muligt at låne en radio i biografens kiosk.

Kioskbygningen Southfork (med reference til den klassiske tv-serie ’Dallas’) huser mad- og slikboder samt toiletter. Grundet corona var det ikke muligt at komme ind i bygningen. Der var i stedet lavet boder foran, hvor man kunne handle slik, popcorn og drikkevarer.

Drive In Bio var biograf nr. 24 på vores Bio Tour. Vi var på besøg i februar 2021 og det bliver ikke sidste gang. Vi har aftalt at vi vender tilbage, når sommeren melder sin ankomst (og coronarestriktionerne forhåbentlig er fortid).


Se billeder fra vores besøg på linket herunder
Galleri


Læs mere om Drive In Bio
Hjemmeside


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (februar 2021)


Kilder: Drive In Bio, Biografmuseet.dk og Wikipedia.