Bio Tour: Kino, Gentofte (nr. 37)

Gentofte Kino åbnede i 1938 med 564 pladser. Antallet er i dag reduceret til 290 sæder på gulvet samt 6 logepladser. Det er Danmarks næststørste enkeltsalsbiograf kun overgået af Imperial i København.

Det er en flot biograf, hvor stilen fra 1930’erne er fornemt bevaret samtidig med at billede og lyd er helt up to date. Sune Lind Thomsen overtog Gentofte Kino fra Erik Hamre i 2020, da denne gik på pension efter 34 år som biografdirektør. Thomsen har blandt andet indrettet foyeren med FDB-møbler designet af den verdenskendte arkitekt Børge Mogensen i de tidlige 1940'ere.


Selve salen kandiderer til titlen som Danmarks flotteste og giver et godt indtryk af, hvordan det var at træde ind i en biografsal i de gode gamle dage. Jeg selv brugte mere tid på at sidde og kigge på deltaljerne i salen, end jeg gjorde på at se reklamer og trailers.

Biografen i Gentofte er i øvrigt én af blot tre danske biografer, der kan vise film i det hæderkronede analoge 70mm-format. Biografen afholder en årlig filmfestival - Gentofte International Film Festival (GIFF-70) - hvor der sættes fuld fokus på 70mm. Blandt de viste titler i det store format kan nævnes ’Mit Afrika’, ’Rumrejsen År 2001’, ’Panserslaget ved Ardennerne’ og ’Lawrence af Arabien’.

Gentofte Kino modtog prisen for Årets biograf i Danmark i 1989 og blev i 2021 og 2022 kåret til den bedste biograf i Københavnsområdet i Berlingskes afstemning 'Byens Bedste'. Det var den 37. biograf på Bio Touren.  Jeg var på besøg i maj 2023.


Se billeder fra besøget her

Galleri


Læs mere om Gentofte Kino
Hjemmeside


Tekst: Tim Østerlund Toftegaard (juni 2023)


Kilder: Gentoftekino.dk, Dit-gentofte.dk, B.T. og Berlingske